Zonneboiler Anna Paulowna

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Anna Paulowna? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze website vind jij handige info over een zonneboiler kopen in Anna Paulowna.

zonneboiler systeem installeren in 1761

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Anna Paulowna vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Anna Paulowna! Via deze website vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs uit de buurt. Hierna bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Anna Paulowna. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Anna Paulowna variëren tussen €2850 en €3500, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor velerlei situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.850 – €3.050€105
200 liter2€3.200 – €4.000€120
300 liter3€4.425 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-anna-paulowna

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Anna Paulowna (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 verder verruimd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Anna Paulowna

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 4,74), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSH), vermogen 1317 [KW], €896 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.hollandskroon.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Anna Paulowna aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Anna Paulowna!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!