Zonneboiler Burgerbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Burgerbrug? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool check jij veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Burgerbrug.

zonneboiler systeem installeren in 1754

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Burgerbrug vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Burgerbrug! D.m.v. deze website vind je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Schagen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand lees jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Burgerbrug. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Burgerbrug variëren tussen €2600 en €4500, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor verschillende situatiesde totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€60
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.100 – €3.875€140
300 liter3€4.425 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-burgerbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Burgerbrug (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burgerbrug

 • Dijkman Energy Systems (DES 396), vermogen 3575 [KW], €2431 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 PAWT), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Schagen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.schagen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Burgerbrug aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Burgerbrug!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!