Zonneboiler Warmenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Warmenhuizen? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker vind jij samengestelde toelichtingen over een zonneboiler kopen in Warmenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 1749

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Schagen stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Warmenhuizen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Warmenhuizen! Aan de hand van onze website vind je simpel en snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Schagen. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Warmenhuizen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Warmenhuizen variëren tussen €2975 en €3300, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina check jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een paar scenario’sde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €55 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€60
100 liter2€2.875 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.600 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-warmenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Warmenhuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot wel €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Warmenhuizen

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3174 [KW], €2158 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 BSV), vermogen 2694 [KW], €1832 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Schagen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.schagen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Warmenhuizen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Warmenhuizen!

 • Warmtepomp: genereert energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!