Zonneboiler Sint Maarten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Sint Maarten? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sint Maarten.

zonneboiler systeem installeren in 1744

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Schagen verbruikt 1530 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Sint Maarten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Sint Maarten! Middels onze website ontdek je probleemloos een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Schagen. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de buurt. Onderstaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sint Maarten. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In mei 2024 zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Sint Maarten fluctueren tussen de €2825 en €4100, inclusief installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor verscheide situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.950 – €3.100€85
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.400 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-sint-maarten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het helder naar wie de informatie toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Sint Maarten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sint Maarten

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2041 [KW], €1388 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSV), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Schagen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.schagen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sint Maarten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sint Maarten!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!