Zonneboiler Oude Niedorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oude Niedorp? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze vergelijker check je handige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Oude Niedorp.

zonneboiler systeem installeren in 1734

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Oude Niedorp vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oude Niedorp! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oude Niedorp. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oude Niedorp vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3300, met monteren & installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor enkele situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €155 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.200 – €3.950€130
300 liter3€4.400 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-oude-niedorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oude Niedorp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oude Niedorp

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1978 [KW], €1345 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 100 BSH), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3251 [KW], €2211 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente Hollands Kroon mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.hollandskroon.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oude Niedorp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oude Niedorp!

 • Warmtepomp: wint energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!