Zonneboiler Noord-Scharwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Noord-Scharwoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze pagina vind je toepasbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Noord-Scharwoude.

zonneboiler systeem installeren in 1723

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Langedijk stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Noord-Scharwoude vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Noord-Scharwoude! D.m.v. deze pagina vind je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Langedijk. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Noord-Scharwoude. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Noord-Scharwoude zitten gemiddeld tussen €2500 en €3500, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.150€75
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.475 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-noord-scharwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Noord-Scharwoude (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Noord-Scharwoude

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 PAWT), vermogen 1029 [KW], €700 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 315 [KW], €2142 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Langedijk soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentelangedijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Noord-Scharwoude aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Noord-Scharwoude!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!