Zonneboiler Spanbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Spanbroek? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij handige info aangaande een zonneboiler kopen in Spanbroek.

zonneboiler systeem installeren in 1715

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een standaard woning in Opmeer gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit houdt in een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Spanbroek vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Spanbroek! Middels onze tool ontdek je snel een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Opmeer. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Spanbroek. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Spanbroek zitten gemiddeld tussen €2900 en €3500, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (energieprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-spanbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Spanbroek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot wel €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Spanbroek

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1894 [KW], €1288 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSH), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 2661 [KW], €1809 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Opmeer een groene lening of kleine subsidie. Check www.opmeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Spanbroek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Spanbroek!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!