Zonneboiler Oosterblokker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oosterblokker? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website lees je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Oosterblokker.

zonneboiler systeem installeren in 1696

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Drechterland stookt 1510 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Oosterblokker vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Oosterblokker! Via zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Drechterland. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs in je omgeving. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oosterblokker. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oosterblokker komen gemiddeld uit tussen €2625 en €4400, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.500 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-oosterblokker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosterblokker (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosterblokker

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro24), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-HBB500L), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 400 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Drechterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.drechterland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oosterblokker aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oosterblokker!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!