Zonneboiler Nibbixwoud

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nibbixwoud? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website vind je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Nibbixwoud.

zonneboiler systeem installeren in 1688

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Medemblik gebruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Nibbixwoud vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Nibbixwoud! Aan de hand van deze pagina tref je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Medemblik. Of check de website kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit de gemeente. Bijgaand tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nibbixwoud. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nibbixwoud schommelen tussen de €2725 en €3900, inclusief plaatsing. Deze installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een variatie aan situatiesde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.800€145
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-nibbixwoud

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nibbixwoud (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nibbixwoud

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro18), vermogen 1687 [KW], €1147 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-150L), vermogen 1727 [KW], €1174 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 160 a label), vermogen 1683 [KW], €1144 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Medemblik mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.medemblik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nibbixwoud aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nibbixwoud!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!