Zonneboiler Medemblik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Medemblik? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze tool doorzoek je omvangrijke info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Medemblik.

zonneboiler systeem installeren in 1671

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Medemblik verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Medemblik vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Medemblik! Geholpen door onze vergelijker bekijk je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Medemblik. Of surf naar Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jouw provincie. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Medemblik. Deze setup is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Medemblik komen gemiddeld uit tussen €2950 en €4300, inclusief plaatsing. Dit systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verscheide gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.175€90
200 liter2€3.275 – €3.900€125
300 liter3€4.500 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-medemblik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Medemblik (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot wel €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Medemblik

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.200), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M8 HT200), vermogen 637 [KW], €433 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30 HPC), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Medemblik mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.medemblik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Medemblik aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Medemblik!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente