Zonneboiler Andijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Andijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze tool tref jij samengestelde details over een zonneboiler kopen in Andijk.

zonneboiler systeem installeren in 1619

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Medemblik stookt 1470 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1619
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Andijk vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Andijk! D.m.v. onze vergelijker tref je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Medemblik. Of ga naar Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Andijk. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Andijk komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4200, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop tref je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor enkele situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €105 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.075€80
200 liter2€3.250 – €3.950€110
300 liter3€4.475 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-andijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Andijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot wel €1250. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Andijk

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-5,0m2), vermogen 1801 [KW], €1375 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 300L), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Medemblik soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.medemblik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Andijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Andijk!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!