Zonneboiler Lutjebroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Lutjebroek? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina check jij bruikbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lutjebroek.

zonneboiler systeem installeren in 1616

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Stede Broec stookt 1360 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Lutjebroek vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Lutjebroek! Aan de hand van deze pagina ontdek je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Stede Broec. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lutjebroek. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Lutjebroek vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3000, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een variatie aan situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.125€75
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-lutjebroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Lutjebroek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd in 2017 verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lutjebroek

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1610 [KW], €1245 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L), vermogen 1738 [KW], €1182 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Stede Broec wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.stedebroec.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lutjebroek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lutjebroek!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!