Zonneboiler Stede Broec

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Stede Broec? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze website vind jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stede Broec.

zonneboiler systeem installeren in 1616

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een standaard woning in Stede Broec gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Stede Broec vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Stede Broec! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Stede Broec. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Stede Broec. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Stede Broec fluctueren tussen de €2525 en €4200, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€60
100 liter2€2.800 – €3.000€90
200 liter2€3.200 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-stede-broec

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Stede Broec (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Stede Broec

 • Solarbayer (PremiumPlus 2,86 AL – Paket 2 + SKL 300), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3108 [KW], €2113 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-30 HPC), vermogen 2054 [KW], €1397 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Stede Broec een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.stedebroec.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Stede Broec aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Stede Broec!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente