Zonneboiler Oostzaan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oostzaan? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker lees je praktische details over een zonneboiler kopen in Oostzaan.

zonneboiler systeem installeren in 1511

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Oostzaan stookt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oostzaan vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Oostzaan! Via onze website vind je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Oostzaan. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oostzaan. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Oostzaan schommelen tussen de €2450 en €3400, met montage. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een paar gevallen de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €65 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€65
100 liter2€2.850 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-oostzaan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Oostzaan (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oostzaan

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 300), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L6 HT200), vermogen 642 [KW], €437 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2042 [KW], €1389 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Oostzaan mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.oostzaan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oostzaan aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oostzaan!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!