Zonneboiler Purmerend

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Purmerend? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via onze website lees jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Purmerend.

zonneboiler systeem installeren in 1441

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Purmerend gebruikt 360 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1441
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M3360 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€87,00

Een zonneboiler installateur in Purmerend vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Purmerend! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een geschikte installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Purmerend. Of bezoek kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jullie streek. In onderstaande box lees je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Purmerend. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Purmerend liggen tussen de €2475 en €3750, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor velerlei mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €160 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.150 – €3.950€110
300 liter3€4.600 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-purmerend

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U krijgt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Purmerend (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Purmerend

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2 + WP350), vermogen 2414 [KW], €1642 subsidie.
 • Deyle.nl (A900/200 O2), vermogen 1343 [KW], €913 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-24 HPC), vermogen 3674 [KW], €2498 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Purmerend een groene lening of kleine subsidie. Check www.purmerend.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Purmerend aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Purmerend!

 • De warmtepomp: haalt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!