Zonneboiler Aalsmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Aalsmeer? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool bekijk jij uitgebreide aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Aalsmeer.

zonneboiler systeem installeren in 1430

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Aalsmeer gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Aalsmeer vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Aalsmeer! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aalsmeer. Of check de website Qbis.nl voor informatie over competente installateurs uit jouw provincie. Verderop tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Aalsmeer. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Aalsmeer liggen tussen de €2725 en €3350, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.225 – €3.900€120
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-aalsmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Aalsmeer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aalsmeer

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 80T/S800L-1), vermogen 3180 [KW], €2162 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/60), vermogen 2939 [KW], €1999 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30 HPC), vermogen 3910 [KW], €2659 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Aalsmeer soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.aalsmeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Aalsmeer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Aalsmeer!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente