Zonneboiler Uithoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Uithoorn? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website ontdek jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Uithoorn.

zonneboiler systeem installeren in 1421

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Uithoorn verbruikt 1290 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Uithoorn vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Uithoorn! Door middel van onze website achterhaal je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Uithoorn. Of benader de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Uithoorn. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Uithoorn komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3750, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop check jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-uithoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Uithoorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Uithoorn

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2539 [KW], €1727 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Uithoorn mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.uithoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Uithoorn aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Uithoorn!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente