Zonneboiler Blaricum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Blaricum? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke details over een zonneboiler kopen in Blaricum.

zonneboiler systeem installeren in 1261

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Blaricum gebruikt 2080 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M32080 M3
Stroomverbruik kWh3900 kWh
Gemiddelde energierekening€224,00

Een zonneboiler installateur in Blaricum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Blaricum! D.m.v. onze vergelijker vind je moeiteloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Blaricum. Of bezoek kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Bijgaand tref je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Blaricum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Blaricum fluctueren tussen de €2725 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina bekijk je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verschillende omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.125 – €3.950€145
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-blaricum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Blaricum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Blaricum

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW4 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-1 400), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24 HPC), vermogen 3937 [KW], €2677 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Blaricum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.blaricum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Blaricum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Blaricum!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!