Zonneboiler Amstelveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Amstelveen? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref jij actuele raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Amstelveen.

zonneboiler systeem installeren in 1181

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Amstelveen verbruikt 1180 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1181
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Amstelveen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Amstelveen! Geholpen door onze website vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Amstelveen. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Amstelveen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Amstelveen fluctueren tussen de €2800 en €3950, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €60 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.550€65
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.150 – €4.000€130
300 liter3€4.525 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-amstelveen

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Amstelveen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Amstelveen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 100T/S1000L-1), vermogen 3271 [KW], €2224 subsidie.
 • Wijsolar (500CS2ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3635 [KW], €2472 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Amstelveen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.amstelveen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Amstelveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Amstelveen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!