Zonneboiler Amsterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Amsterdam? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina ontdek jij omvangrijke gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Amsterdam.

zonneboiler systeem installeren in 1001

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een alledaags gezin in Amsterdam verbruikt 850 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcode1001
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh2160 kWh
Gemiddelde energierekening€104,00

Een zonneboiler installateur in Amsterdam vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Amsterdam! Aan de hand van deze pagina vind je gemakkelijk een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Amsterdam. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Amsterdam. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Amsterdam variëren tussen €2600 en €4050, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een paar scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-amsterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze statistieken kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Amsterdam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Amsterdam

 • Nefit (SolarLine 1-120 II), vermogen 1264 [KW], €860 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2083 [KW], €1416 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Amsterdam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.amsterdam.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Amsterdam aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Amsterdam!

 • Warmtepomp: wint warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!