Zonneboiler Edam-Volendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Edam-Volendam? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Edam-Volendam.

zonneboiler systeem installeren in 1131

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Edam-Volendam gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Edam-Volendam vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Edam-Volendam! Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Edam-Volendam. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Edam-Volendam. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Edam-Volendam variëren tussen €2575 en €3000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor enkele omstandigheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €125 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.650€40
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.300 – €3.975€135
300 liter3€4.575 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-edam-volendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Edam-Volendam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1400. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Edam-Volendam

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 1538 [KW], €1046 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/4,8), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2076 [KW], €1412 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Edam-Volendam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.edam-volendam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Edam-Volendam aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Edam-Volendam!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente