Zonneboiler Middelie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Middelie? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Middelie.

zonneboiler systeem installeren in 1472

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Edam-Volendam stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Middelie vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Middelie! Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Edam-Volendam. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met goede installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Middelie. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Middelie komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3200, inclusief installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website ontdek je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor velerlei omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €85 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €3.950€120
300 liter3€4.475 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-middelie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten wij ook naar wie de info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Middelie (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €425 tot wel €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Middelie

 • HRsolar (HRS300D/10,0 Combi), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-vw+tw-36HP), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO6,4), vermogen 2326 [KW], €1582 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Edam-Volendam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.edam-volendam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Middelie aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Middelie!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!