Zonneboiler Kwadijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Kwadijk? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina vind jij samengestelde aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Kwadijk.

zonneboiler systeem installeren in 1471

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Edam-Volendam gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Kwadijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Kwadijk! Met behulp van deze pagina vind je eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Edam-Volendam. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in de buurt. Hieronder check jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product voorziet in warm tapwater en de centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kwadijk. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Kwadijk schommelen tussen de €2925 en €3100, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op onze website ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor diverse gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €115 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€60
100 liter2€2.925 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-kwadijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kwadijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kwadijk

 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/7,5), vermogen 2752 [KW], €1871 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO1,6), vermogen 607 [KW], €413 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Edam-Volendam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.edam-volendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kwadijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kwadijk!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!