Zonneboiler Westbeemster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Westbeemster? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website check jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Westbeemster.

zonneboiler systeem installeren in 1464

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een standaard woning in Beemster verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Westbeemster vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Westbeemster! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Beemster. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Westbeemster. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Westbeemster variëren tussen €2500 en €3050, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €125 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€65
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.475 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-westbeemster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Westbeemster (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle modellen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Westbeemster

 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/7,5), vermogen 2767 [KW], €1882 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO4,8), vermogen 1578 [KW], €1073 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Beemster een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.beemster.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Westbeemster aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Westbeemster!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!