Zonneboiler Watergang

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Watergang? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Watergang.

zonneboiler systeem installeren in 1454

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Waterland verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Watergang vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Watergang! Door middel van onze website achterhaal je eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Waterland. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. De installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Watergang. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Watergang fluctueren tussen de €2875 en €3650, met monteren & installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website vind jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€70
100 liter2€2.900 – €3.050€85
200 liter2€3.225 – €3.850€115
300 liter3€4.575 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-watergang

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Watergang (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Watergang

 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/4,8), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-400), vermogen 331 [KW], €2251 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Waterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.waterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Watergang aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Watergang!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!