Zonneboiler Aalsmeerderbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Aalsmeerderbrug? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check jij uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Aalsmeerderbrug.

zonneboiler systeem installeren in 1436

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Haarlemmermeer stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Aalsmeerderbrug vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Aalsmeerderbrug! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer. Of ga naar Qbis.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Aalsmeerderbrug. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Aalsmeerderbrug vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €110 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €4.000€140
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-aalsmeerderbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Aalsmeerderbrug (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1775. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aalsmeerderbrug

 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24 + TS-S 200), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D Liggend combi), vermogen 2274 [KW], €1546 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Haarlemmermeer mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.haarlemmermeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aalsmeerderbrug aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Aalsmeerderbrug!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!