Zonneboiler Vrouwenakker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Vrouwenakker? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl check jij waardevolle info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Vrouwenakker.

zonneboiler systeem installeren in 1428

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Nieuwkoop gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit houdt in een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Vrouwenakker vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Vrouwenakker! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Nieuwkoop. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Hierna check jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vrouwenakker. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Vrouwenakker schommelen tussen de €2575 en €3850, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.900 – €3.175€90
200 liter2€3.225 – €3.950€130
300 liter3€4.475 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-vrouwenakker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Vrouwenakker (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Vrouwenakker

 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 202), vermogen 1256 [KW], €854 subsidie.
 • Citrin Solar (WP SKS650+4xCS500), vermogen 334 [KW], €2271 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Nieuwkoop soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.nieuwkoop.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vrouwenakker aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Vrouwenakker!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!