Zonneboiler Bussum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Bussum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij actuele aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Bussum.

zonneboiler systeem installeren in 1400

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee gezin in Gooise Meren verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Oftewel, een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Bussum vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Bussum! Geholpen door onze website check je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gooise Meren. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jullie streek. In onderstaande box vind jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bussum. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Bussum zitten gemiddeld tussen €2725 en €4200, met montage. Het product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €150 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.850 – €3.075€85
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.425 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-bussum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Bussum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1575. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bussum

 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/60), vermogen 2939 [KW], €1999 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 300), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Gooise Meren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gooisemeren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bussum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bussum!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!