Zonneboiler Amstelhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Amstelhoek? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Amstelhoek.

zonneboiler systeem installeren in 1427

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een alledaags huishouden in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Amstelhoek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Amstelhoek! Met behulp van deze pagina vind je zonder problemen een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente De Ronde Venen. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven in de regio. Hierna check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. De installatie behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Amstelhoek. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Amstelhoek variëren tussen €2775 en €4000, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €85 per jaar (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.575€65
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.175 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-amstelhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Amstelhoek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Amstelhoek

 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.
 • Fortes Import B.V. (Aquaheat Solar 300), vermogen 1964 [KW], €1336 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 300), vermogen 1521 [KW], €1034 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente De Ronde Venen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.derondevenen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Amstelhoek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Amstelhoek!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!