Zonneboiler De Ronde Venen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in De Ronde Venen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij samengestelde toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in De Ronde Venen.

zonneboiler systeem installeren in 3641

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in De Ronde Venen gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in De Ronde Venen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in De Ronde Venen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente De Ronde Venen. Of probeer Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs in de buurt. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in De Ronde Venen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler De Ronde Venen vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3150, met installatie. Het product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-de-ronde-venen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in De Ronde Venen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Ronde Venen

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro24), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Ecodome (2xSHC24 – 400.2), vermogen 3218 [KW], €2188 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2656 [KW], €1806 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente De Ronde Venen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.derondevenen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte De Ronde Venen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Ronde Venen!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente