Zonneboiler Woerden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Woerden? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide toelichtingen over een zonneboiler kopen in Woerden.

zonneboiler systeem installeren in 3441

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een alledaags gezin in Woerden stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3441
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Woerden vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Woerden! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Woerden. Of check de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in je omgeving. Verderop bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Woerden. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Woerden vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3200, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een variatie aan gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €70 per jaar (energieprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-woerden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Woerden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €775 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Woerden

 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 300L), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 250 PAWT), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Woerden een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.woerden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Woerden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Woerden!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente