Zonneboiler Lopik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Lopik? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website check je samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lopik.

zonneboiler systeem installeren in 3411

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Lopik verbruikt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Lopik vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Lopik! Geholpen door deze pagina achterhaal je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Lopik. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Lopik. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Lopik schommelen tussen de €2400 en €4500, inclusief installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor diverse scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€65
100 liter2€2.775 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €3.925€115
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-lopik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Lopik (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lopik

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro24), vermogen 3443 [KW], €2341 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-300L), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 549 [KW], €373 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Lopik een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.lopik.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lopik aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lopik!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente