Zonneboiler IJsselstein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in IJsselstein? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je samengestelde info die helpen bij een zonneboiler kopen in IJsselstein.

zonneboiler systeem installeren in 3401

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een standaard woning in IJsselstein verbruikt 1150 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3401
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in IJsselstein vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in IJsselstein! Aan de hand van deze pagina achterhaal je snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente IJsselstein. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit de gemeente. In onderstaande box bekijk jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in IJsselstein. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler IJsselstein zitten gemiddeld tussen €2850 en €4150, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.850 – €3.100€85
200 liter2€3.100 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-ijsselstein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Via deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in IJsselstein (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in IJsselstein

 • 2-improve energy (200CS2wwpro24), vermogen 1948 [KW], €1325 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-200L), vermogen 1751 [KW], €1191 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente IJsselstein een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.ijsselstein.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte IJsselstein aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in IJsselstein!

 • De warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!