Zonneboiler Sliedrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Sliedrecht? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website ontdek je praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Sliedrecht.

zonneboiler systeem installeren in 3361

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags huishouden in Sliedrecht gebruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3361
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Sliedrecht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Sliedrecht! Middels onze website vind je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Sliedrecht. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sliedrecht. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Sliedrecht vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3350, met installatie inclusief. Het product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.750 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.950€110
300 liter3€4.600 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-sliedrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Sliedrecht (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sliedrecht

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.200L WW+CV), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M), vermogen 1344 [KW], €914 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L), vermogen 3268 [KW], €2222 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Sliedrecht een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.sliedrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Sliedrecht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sliedrecht!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!