Zonneboiler Strijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Strijen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze pagina check jij omvangrijke adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Strijen.

zonneboiler systeem installeren in 3291

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een gemiddeld gezin in Strijen gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €135 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Strijen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Strijen! Middels onze website vind je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Strijen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met goede installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Strijen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Strijen komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3000, met monteren & installeren. Het product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €180 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€40
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.950€120
300 liter3€4.475 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-strijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Strijen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €650 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Strijen

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW+CV), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/7,5 combi), vermogen 294 [KW], €1999 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Strijen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.strijen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Strijen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Strijen!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente