Zonneboiler Oud-Beijerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oud-Beijerland? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze vergelijker check je actuele raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Oud-Beijerland.

zonneboiler systeem installeren in 3261

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Oud-Beijerland gebruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Oud-Beijerland vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oud-Beijerland! D.m.v. onze website bekijk je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Oud-Beijerland. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder lees jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oud-Beijerland. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oud-Beijerland komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3300, met installatie. Dit duurzame product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.125 – €3.875€135
300 liter3€4.500 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-oud-beijerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Oud-Beijerland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oud-Beijerland

 • AJM Zonne-energie (AJM 24-200), vermogen 1337 [KW], €909 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M Liggend), vermogen 1278 [KW], €869 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 15 + 200L), vermogen 965 [KW], €656 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Oud-Beijerland mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.oud-beijerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oud-Beijerland aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oud-Beijerland!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!