Zonneboiler Nissewaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Nissewaard? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina check jij toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nissewaard.

zonneboiler systeem installeren in 3214

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Nissewaard gebruikt 1070 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Nissewaard vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Nissewaard! D.m.v. deze pagina ontdek je zonder problemen een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Nissewaard. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt het warme water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nissewaard. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nissewaard variëren tussen €2900 en €4000, met installatie. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een variatie aan gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-nissewaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Nissewaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nissewaard

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 1000), vermogen 3542 [KW], €2409 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L), vermogen 2833 [KW], €1926 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Nissewaard een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.nissewaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nissewaard aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nissewaard!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente