Zonneboiler Schiedam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Schiedam? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze website tref jij accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Schiedam.

zonneboiler systeem installeren in 3101

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Schiedam gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3101
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Schiedam vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Schiedam! Middels onze tool tref je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Schiedam. Of surf naar kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de gemeente. Bijgaand check jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schiedam. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Schiedam komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op onze website ontdek jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.900 – €3.200€75
200 liter2€3.200 – €3.825€120
300 liter3€4.575 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-schiedam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Schiedam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Schiedam

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.200L WW+CV), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M Liggend), vermogen 1339 [KW], €911 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L), vermogen 3256 [KW], €2214 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Schiedam een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.schiedam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Schiedam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Schiedam!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!