Zonneboiler Barendrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Barendrecht? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website vind je praktische toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Barendrecht.

zonneboiler systeem installeren in 2991

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee huishouden in Barendrecht verbruikt 1180 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Barendrecht vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Barendrecht! Middels onze tool tref je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Barendrecht. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit de gemeente. Hieronder tref je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Barendrecht. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Barendrecht vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €145 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.100€100
200 liter2€3.225 – €3.900€135
300 liter3€4.425 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-barendrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Barendrecht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle types die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Barendrecht

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 5x SCE202-M), vermogen 2815 [KW], €1914 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSH), vermogen 1317 [KW], €896 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Barendrecht soms een extra tegemoetkoming. Zie www.barendrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Barendrecht aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Barendrecht!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!