Zonneboiler Capelle aan den IJssel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Capelle aan den IJssel? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina check jij waardevolle aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Capelle aan den IJssel.

zonneboiler systeem installeren in 2901

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een doorsnee huishouden in Capelle aan den IJssel gebruikt 790 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3790 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Een zonneboiler installateur in Capelle aan den IJssel vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Capelle aan den IJssel! Via deze pagina check je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Capelle aan den IJssel. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installateurs uit jullie streek. Hieronder achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Capelle aan den IJssel. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Capelle aan den IJssel variëren tussen €2625 en €3650, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor verscheide voorbeelden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.800 – €3.175€80
200 liter2€3.300 – €3.875€145
300 liter3€4.450 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-capelle-aan-den-ijssel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Capelle aan den IJssel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Capelle aan den IJssel

 • CV Totaal Noord (CPC42 400L CV + Tap), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 BSV), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 180), vermogen 977 [KW], €664 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Capelle aan den IJssel soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.capelleaandenijssel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Capelle aan den IJssel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Capelle aan den IJssel!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!