Zonneboiler Zuidplas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zuidplas? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website lees jij actuele aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Zuidplas.

zonneboiler systeem installeren in 2761

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Zuidplas stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Zuidplas vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Zuidplas! Via onze tool vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zuidplas. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de buurt. Bijgaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zuidplas. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zuidplas zitten gemiddeld tussen €2425 en €3150, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor verscheide voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.875€125
300 liter3€4.600 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-zuidplas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuidplas (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidplas

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro18), vermogen 3172 [KW], €2157 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2510), vermogen 1726 [KW], €1174 subsidie.
 • Solar2all (TS120/500B/PWM), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Zuidplas een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.zuidplas.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zuidplas aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zuidplas!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente