Zonneboiler Nieuwerkerk aan den IJssel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nieuwerkerk aan den IJssel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website check je actuele informatie over een zonneboiler kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

zonneboiler systeem installeren in 2910

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Zuidplas verbruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2910
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Nieuwerkerk aan den IJssel! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Zuidplas. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs in je omgeving. Verderop check je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Nieuwerkerk aan den IJssel schommelen tussen de €2525 en €3050, inclusief installeren. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor enkele gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.075€105
200 liter2€3.275 – €4.000€125
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwerkerk aan den IJssel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1300. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwerkerk aan den IJssel

 • Spring Solar (HW 300), vermogen 1086 [KW], €738 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV30), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×4,085m indaksysteem), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Zuidplas soms een extra tegemoetkoming. Zie www.zuidplas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwerkerk aan den IJssel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwerkerk aan den IJssel!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!