Zonneboiler Haastrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Haastrecht? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze tool lees je praktische aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Haastrecht.

zonneboiler systeem installeren in 2850

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Haastrecht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Haastrecht! Door middel van deze pagina ontdek je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Krimpenerwaard. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Haastrecht. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Haastrecht fluctueren tussen de €2725 en €3850, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna tref jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €150 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.900€125
300 liter3€4.425 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-haastrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Haastrecht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Haastrecht

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 400), vermogen 2432 [KW], €1654 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (512-4f-slm), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Krimpenerwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.krimpenerwaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haastrecht aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haastrecht!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!