Zonneboiler Moordrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Moordrecht? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je uitgebreide gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Moordrecht.

zonneboiler systeem installeren in 2811

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Zuidplas stookt 1230 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Moordrecht vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Moordrecht! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zuidplas. Of ga naar Qbis.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. Bijgaand check jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Moordrecht. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Moordrecht liggen tussen de €2900 en €4000, met installatie. Deze installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor enkele gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.850€145
300 liter3€4.400 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-moordrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Moordrecht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Moordrecht

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + WP 500), vermogen 2043 [KW], €1389 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCIV30), vermogen 3237 [KW], €2201 subsidie.
 • Solmax (400-4f-slm), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Zuidplas mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.zuidplas.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Moordrecht aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Moordrecht!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!