Zonneboiler Benthuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Benthuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze website lees jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Benthuizen.

zonneboiler systeem installeren in 2731

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een standaard woning in Alphen aan den Rijn stookt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Benthuizen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Benthuizen! Door middel van onze website bekijk je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Benthuizen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Benthuizen schommelen tussen de €2650 en €3150, met installatie inclusief. Dit product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €75 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.125 – €3.925€130
300 liter3€4.425 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-benthuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Benthuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Benthuizen

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 400), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.
 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 2xF3-1), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 180), vermogen 211 [KW], €143 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Alphen aan den Rijn een groene lening of kleine subsidie. Zie www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Benthuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Benthuizen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!