Zonneboiler Monster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Monster? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Monster.

zonneboiler systeem installeren in 2681

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Westland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Monster vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Monster! Door middel van onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Westland. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit de gemeente. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Monster. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Monster schommelen tussen de €2575 en €3600, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €115 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€60
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.500 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-monster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Er volgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Monster (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Monster

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2539 [KW], €1727 subsidie.
 • DAXX (1×22 + 300L), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP15+500LH), vermogen 2201 [KW], €1497 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Westland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentewestland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Monster aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Monster!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!