Zonneboiler Naaldwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Naaldwijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Naaldwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2671

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Westland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Naaldwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Naaldwijk! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westland. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Verderop check je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. De installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Naaldwijk. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Naaldwijk schommelen tussen de €2475 en €3900, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor velerlei gevallen de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-naaldwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Naaldwijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Naaldwijk

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + WP500), vermogen 2671 [KW], €1816 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.
 • Citrin Solar (TWS300+2xCS150), vermogen 1836 [KW], €1248 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Westland soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentewestland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Naaldwijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Naaldwijk!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!