Zonneboiler Berkel en Rodenrijs

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Berkel en Rodenrijs? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website tref jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Berkel en Rodenrijs.

zonneboiler systeem installeren in 2651

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Lansingerland gebruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Berkel en Rodenrijs vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Berkel en Rodenrijs! Middels deze website achterhaal je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Lansingerland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de gemeente. Bijgaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Berkel en Rodenrijs. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Berkel en Rodenrijs zitten gemiddeld tussen €2600 en €3100, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €140 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.800 – €3.000€100
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.525 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-berkel-en-rodenrijs

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze info kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Berkel en Rodenrijs (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Berkel en Rodenrijs

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 400), vermogen 2636 [KW], €1792 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+400ltr hygiene), vermogen 2030 [KW], €1380 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV 300CS 2ww 3xPro18), vermogen 3559 [KW], €2420 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Lansingerland soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.lansingerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Berkel en Rodenrijs aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Berkel en Rodenrijs!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!