Zonneboiler Schipluiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Schipluiden? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze pagina bekijk je handige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Schipluiden.

zonneboiler systeem installeren in 2636

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Delfland verbruikt 1210 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Schipluiden vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Schipluiden! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Delfland. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schipluiden. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Schipluiden variëren tussen €2900 en €4100, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna ontdek je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€65
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-schipluiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Schipluiden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schipluiden

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-200-HHB1), vermogen 3124 [KW], €2124 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800L – 5 RAY10), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Midden-Delfland mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.middendelfland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schipluiden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Schipluiden!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!