Zonneboiler Nootdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nootdorp? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze pagina ontdek je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Nootdorp.

zonneboiler systeem installeren in 2631

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een alledaags gezin in Pijnacker-Nootdorp stookt 1010 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Nootdorp vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Nootdorp! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nootdorp. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Nootdorp fluctueren tussen de €2875 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een paar omstandigheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€50
100 liter2€2.825 – €3.000€95
200 liter2€3.150 – €3.875€145
300 liter3€4.400 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-nootdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nootdorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot wel €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nootdorp

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S1000L-1), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Wijsolar (L400CS2ww2xPro18 – L400CS2ww2xPro18), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800 – 4 RAY10), vermogen 2622 [KW], €1783 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Pijnacker-Nootdorp wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.pijnacker-nootdorp.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nootdorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nootdorp!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!